Categories
Terveys

Mikä on ihmisen vesiprosentti?

Ihmisen paino ei laske yhden yön aikana kilokaupalla, mutta vähän se laskee. Samoin käy myös painonpudotuksen alussa. Ihmisestä poistuu nestettä, eli vesiprosentti laskee. Vesi on itse asiassa vastuussa suurimmasta osasta kehomme painosta. Kun nestettä poistuu kehosta, näyttää myös vaaka vähemmän. Tämä ei valitettavasti vielä tarkoita, että rasvakudos olisi vähentynyt.

Ihmiskehon vesiprosentti

Jokaisessa meissä on vettä eri määrä tähän vaikuttaa sukupuoli, ikä, pituus ja paino. Vastasyntyneessä on vettä jopa 75%-85%. Vesimäärä vähenee ihmisessä iän karttuessa.

  • Aikuisessa miehessä vettä on 50%-70%.
  • Aikuisessa naisessa vettä on 40%-60%.

Rasvakudos sisältää vain noin 10% vettä, kun taas lihaskudos sisältää jopa 75% vettä. Tämän vuoksi naisissa on vähemmän vettä. Naisen keho sisältää enemmän rasvakudosta. Myös lihava ihminen sisältää vähemmän vettä.

Tavoite vesiprosentti

  • Miesten tavoite vesiprosentti on 50%-65%.
  • Naisten tavoite vesiprosentti on 45%-60%.

Vesiprosentin mittaaminen

Ainoa keino mitata kehon vesiprosentti tarkasti, on ensin mitata kehon rasvaprosentti. Tähän käytetään sähkönjohtavuuteen perustuvaa bioimpedanssi-mittauslaitetta. Monet kuntosalit tarjoavat rasvanmittauspalvelua. Vesi- ja rasvaprosentin voit myös suuntaa antavasti mitata käyttämällä laskuria.

Lisätietoa rasvaprosentista löydät täältä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *